Köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajskal

125 gram smör 
2 dl rismjöl 
1 dl sojamjöl 
3 msk vatten

Fyllning

Köttfärssås

4 st. små ägg 

Riven ost

Gör så här:  Värm ugnen till 200°C. Skär smöret i tärningar. Blanda ihop mjölsorterna med smöret till en smulig massa, har du matberedare använd gärna den. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en ugnsfast form, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp 5 cm på kanterna. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen i minst 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Fyll pajskalet med köttfärssås. Gör fyra gropar och knäck i äggen. Vill du gör ett korsmönster med pajdeg och strö på riven ost. 

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en sallad. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback