Pulled chicken med grönsaker och ris

Pulled chicken med grönsaker och ris (4 personer)
 
900 gram kycklingfilé 
500 gram krossade tomater
1 dl marinad med smak av garlic 
salt
peppar
 
4 dl wokgrönsaker 
4 dl jasminris 
 
Gör så här:  Värm ugnen till 125 grader. Lägg kycklingen i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Häll de krossade tomaterna och marinaden över. Ställ in grytan i nedre delen av ugnen i 4-5 timmar, så det får bli riktigt mört. Se till grytan då och då, späd ev. med lite vatten om det bli torrt. 
När kycklingen är klart, dra isär det i grytan och låt det dra åt sig vätskan. 
Tillsätt wokgrönsaker och blanda ihop. Smaka av och krydda ev. mer.
Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen. 
 
 
 

Veggo-snack

Hamnade nyligen i en diskussion om vegetarisk mat, eller mer VAD är vegetarisk mat. 
 
Kort och gott är ju vegetarisk mat, mat utan kött sedan kan man välja att äta/inte äta fisk, ägg, mejeriprodukter mm. Så långt var alla överrens men det kluriga var när vi började prata om maträtter. 
 
Jag sa att vi äter mer vegetariskt än vi tror men vi tänker inte på vissa rätter som vegetariska utan vi ser dom bara som det namn vi kallar dem för.
 
Exempel på vardags vegetariska rätter:
-plättar/pannkaka 
-många soppor ex potatis- och löksoppa eller morotssoppa 
-queisedillas (stekta tortilla bröd med fyllning av ex ost, chili, majs mm)
 
Det blev ganska många skratt till slut när vi kunde enas om att potatis- och löksoppa är vegetariskt, tom veganskt om man vill. Inget konstigt eller svårt, bara enkelt och gott.
 
Veggo-smoothie med sojadryck, banan, jordnötssmör och kakao.