Indisk gryta

Ja eller så indisk som den kan bli av en Tväråbäcks bo, kanske lite mer "ish" än traditionell. 
 
Indisk gryta (4 peronser)
 
300 gram strimlad kyckling
1 st, burk kokosmjölk
2 dl vatten
1 dl förkokta linser
1 st. sötpotatis
1 st. morot
1 st. gul lök
10 st. körsbärstomater
1-2 st. klyfta vitlök
2 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
2 tsk curry
1 st. grönsaksbuljongtärning
 
koriander 
lime
 
Gör så här: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpatatis och morot i mindre bitar. Skölj och dela tomaterna. Hetta upp en gryta med olja i. Fräs lök och vitlök. Tillsätt kycklingen, stek under omrörning. Tillsätt sötpotatis, morot, ingefära, curry och buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp och rör om då och då. Koka tills moroten börjar mjukna. Tillsätt linser och tomat på slutet. Smaka av och krydda ev. mer. Toppa grytan med koriander och en klyfta lime, servera med ris. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback