Läsarfråga om alkohol

Hej!
Jag tränar hyfsat hårt men när helgen kommer gillar jag att gå ut, då dricks det en hel del alkohol. Är det farligt? /Micke

Mycket alkohol och träning är ingen bra kombo, träningseffekten minskar och skaderisken kan öka. Dricker man däremot med måtta, gör alkoholen mindre skada och man kan träna hyfsat hårt utan att märka större skillnad.

Mycket alkohol ger oftast sämre sömn, vilket ger sämre återhämtning.
Vi är nog många som varit med om en eller två ordentliga utekvällar och måendet dagen efter var kanske inte på topp. Orken är inte maximal, inte heller reaktionsförmågan och ofta har man vätskebrist.

Efter en hård utekväll är mitt råd att ta det lite lugn. I övrigt behöver man absolut inte säga nej till alkohol om man inte vill det, drick med måtta och träna efter känsla och form.

 

Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta (4 personer)
 
3 st. kycklingfiléer 
1 st. pkt bacon
5 dl matlagningsgrädde 
2 st. tomater
2 st. nävar spenat 
10 cm purjolök 
1-2 st. vitlöksklyftor 
1 st smörklick
salt
peppar 
 
Kokt spagetti
 
Gör så här: Hacka vitlök och purjolök.  Dela tomaterna. Skär baconet. Hetta upp en stekpanna och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan.  Klicka i smöret och stek kycklingen tills den är färdig. Lyft ur kycklingen och skiva den.
Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt tomaterna och spenat. Rör om. Tillsätt kycklingen och bacon. Häll i matlagningsgrädde och rör om. Salta och peppra. Låt koka upp. Tillsätt nykokt spagetti och rör ihop. 
Servera med lite riven smakrik ost om du vill. 
 
 

Glutenfria chickennuggets

Glutenfria chickennuggets (4 personer)
 
4 st. kycklingfiléer 
4 dl havregryn, glutenfri
3 st. ägg
1 liter olja
salt
 
Gör så här: Skär kycklingen i mindre bitar. Smula havregrynet med händerna till ett mjöl. Knäck äggen och vispa ihop dem i en skål. Hetta upp oljan i en kastrull. Vänd kycklingbitarna först i ägg sedan i havregryn. Fritera i oljan tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på ett hushållspapper. Fritera inte för många bitar samtidigt. 
Servera med salsa och grönsaker.