Älvmuffins blandat med barns tankar kring bakning

My och jag bakade i veckan. Vi hade blivit tipsade om ett recept för älvmuffins. Självklart ville My testa dessa då hon just nu är inne i en Frost/älv/prinsess-period och allt inom dessa ramar är det bästa som finns. Frågar du mamman, får du ett annat svar så skippa att fråga henne. 
 
Vi plockade fram allt som behövdes för att baka och My som är bossen när det kommer till bakning började deligera ut uppgifter åt mig. Plötsligt stannade hon till, tittade på mig och undrade vilka av alla ingredienser som vi skulle använda hade med älvor att göra? För det var ju trots allt älvmuffins som skulle bakas men det fanns ju bara vanliga ingredienser som används till vilka andra muffins som helst.
Först tänkte jag att jag kanske skulle skoja till det och säga att vaniljsockret var älvstofft men jag vet att My inte skulle gå på det så jag sa precis som det var; muffinsreceptet kommer från en älvbok och därför är det älvmuffins.
 
My tittade lite lurigt på mig och funderade innan hon sa att då hade det lika gärna kunnat heta vaniljmuffins. Ja jo... blev mitt svar, du har helt rätt. 
Sedan drog bakningen igång. Medan vi bakade log jag lite smått för mig själv och tänkte att barn, de är grymtsmarta och har koll på läget även när vi inte har det.
 
Vi bestämde oss ändå för att låta muffinsen heta älvmuffins så vill ni testa att baka med så hittar ni receptet här.
 
Älvmuffins
 
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
2 st. ägg
100 gram smält smör
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Vispa ner smöret. Tillsätt mjöl och bakpulver vispa tills smeten är slät. Häll smet i muffinsformar, fyll dem ca 3/4. Grädda  i 15 minuter. Låt svalna. 
 
Vill du ha glasyr på dem? Rör ihop 1 dl florsocker med 2-3 msk vatten, droppa i lite hushållsfärg ex rött för rosaaglasyr. Bred glasyren över muffinsen och toppa med strössel efter att de svalnat helt. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
» birgitmaria

A3 menar jag. .

2016-03-26 // 21:30:25
URL: http://birgitmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback