Veggie-piroger

Veggie-piroger
 
Pirogdeg 
4-5 dl mjöl
2 dl vatten 
25 g torr jäst 
1 tsk rapsolja 
1 tsk honung/socker

Gör så här: Värm vattnet till 40 grader, blanda torrjäst och vatten tills jästen löst sig. Häll i rapsolja och honung/socker. Arbeta in mjölet lite i taget tills du fått en slät deg. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter. När degen jäst, knåda den igen och låt jäsa i ca 30 minuter.
 
Välj vad du vill ha i pirogen. Jag hade överbliven veggfärs och grönsaker såsom majs, paprika och purjolök. 
 
Kavla ut degen och skär fyrkanter. Lägg fyllningen i mitten och nyp ihop kanterna. Pensla pirogena med uppvispat ägg eller lite vatten.Pudra lite oregano över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ungefär 10-20 minuter beroende på hur stora pirogerna är. De ska vara gyllenbruna och fasta när du tar ut dem.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback