Löpartankar

Umemilen 2015 är gjord och jag har funderat en hel del över känslan i gårdagens lopp. 
 
My, dottern min, sprang Lilla Umemilen och jag var glad för henne. Hon har varit superpeppad och var jätteduktig fast hon var lite nervös. Det var första riktiga tävlingen, lägg sedan till en taggad mamma som försöker förklara allt med glimten i ögat, för det är otroligt viktigt för mig att hon tycker det är roligt och inte blir stressad eller pressad. 
 
När det väl var dax för mig att starta hade jag bränt all min energi, kändes det som, på Mys lopp. 
Plan A som jag hade vid startlinjen var, en bättre tid än förra året. 
Starten går och vi springer iväg, ganska snart känner jag att det är tungt, inte kul och så dör löparklockan (hur f-n kunde jag glömma att ladda den?!?!). Den sista motivationsglimman var möjligheten att blicka ner på klockan och "jaga" tiden, nä men...
 
När Plan A inte funkar, övergå till Plan B. 
Plan B, fartlek dig i mål. Vid nästa träd rycker jag, ja men vid nästa.... Neerej, det funkade inte.
 
Skit i Plan B, Plan C det är din räddning. 
Plan C, spring en mil. Strunta i tiden och spring, bara spring. 
 
Jag sprang, duttade med foten på varje km markering och hejade fram andra löpare. Plötsligt passerar jag 7 km, bara 3 km kvar. Resten går snabbt och det sista värsta momentet är kvar, upploppet. Är det någon gång man inte vill bli omsprungen är det här, laddar allt vad jag har och går i mål utan att bli omsprungen. Bara det är en seger för mig. 
 
När resultaten släpples såg jag till min förvåning att jag sprang 2 minuter snabbare i år, va?!? Ofattbart vid första tanken men när jag funderar lite längre än näsan räcket så förstår jag att mitt planbyte verkligen var min räddning. Att löpa i ett jämnt, lite lugnare tempo utan stress var bra för mig. 
 
Stirra dig inte på Plan A, det är ok att byta. Planbyte behöver absolut inte betyda att du presterar sämre.  Sedan har vi alla bättre och sämre dagar, så är det bara. Ingen formtoppad varje dag, en bottentopp drabbar alla. Lär dig av dem och utvecklas istället för att bara gå ner dig. 
 
Nu laddar vi om för helgens äventyr, Color Me Rad. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
» birgitmaria

Kul! Och bra gjort!

Svar: Tack :)
None None

2015-09-07 // 18:52:21
URL: http://birgitmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback