Motivationsljus i mörker

Att hålla motivationen uppe när det är mörkt, regnet slår som spön i backen och nästa sekund är allt fruset och halt är verkligen inte lätt.
Jag beundrar alla som jag möter på morgonen, redo att kasta sig över gymmet, livet och verkligheten med ett leende på läpparna medan jag själv funderar över varför koffeinkicken inte sparkat igång mig efter x antal koppar.
 
Nå vad gör man åt detta? Går i ide? Nä man gör samma sak som man alltid gjort, och som man alltid kommer att göra. Jo man klagar, klagar lite mer och sen klagar man en gång till. Att bara gå runt och klaga, speciellt på saker som väder som vi inte kan påverka är ju till viss del mänskligt men efter några gånger så får det räcka.
 
Gör något av detta istället, hitta motivationsljuset i mörkret. Kanske är det dags att måla om något hemma, perfekt tillfälle att göra det nu, för vem vill göra det en solig och härlig sommardag?
 
Träningsmässigt så försöker jag tänka så här. Det stressar mig att jag inte "kan" springa. Självklart kan jag men jag vill inte eftersom det är mörkt och halt, när snön kommer släpper min "hjärnspärr". Eftersom jag inte springer har min naturliga motivator börjat gå på lågvarv, så vad gjorde jag åt det? Jag har lagt om mitt träningsschema på gymmet. Nu kör jag fler sets av övningarna och jobbar på uthållighet. Inga pers (läs: personbästa) för mig den närmsta tiden men kanske senare.
 
Tappa inte allt bara för att mörkret är här, hitta en nytändning i saker omkring dig. Utmana, vrid och vänd på saker. Funkar inte det kan man ju vara mänsklig och klaga, men dock bara några gånger för sedan får man ta tag i det igen (läs med en storskopa ironi och glimten i ögat).
 
Medan löparskorna inväntar vintern, nöter jag på gymmet....

....och drömmer om sommaren.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback