Basic-baking-magic

Ibland råkar jag bläddra förbi nå maffiga bakprogram på tv där de gör tolvvåningars tårtor, cupcakes from heven eller skapar bakmagi på något annat sätt. Jag kan bli så fascinerad och inspirerad men när det kommer till mina egna baknings-skills så måste jag hålla mig till basic-baking-magic. Och inte för att ljuga, så tycker jag faktiskt att en enkel nygräddad sockerkaka med en kopp kaffe till är magi.
 
Sockerkaka med mandelmassa 
3½ dl vetemjöl
2 st ägg
50 gram flytande margarin
50 gram riven mandelmassa
1 dl mjölk
 ½ dl socker
1 msk vanilinsocker
1½ tsk bakpulver

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg, socker och vanilinsocker poröst. Tillsätt flytande margarin och mjölk Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt det i smeten och blanda väl. Rör ner den rivna mandelmassan. Fördela smeten i små formar. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna innan du serverar dem med nykokt kaffe eller te.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback