Kalljästa frukostfrallor

Doften av nygräddat bröd på morgonen kan få vem som helst att studsa upp ur sängen. Superenkelt att förbereda på kvällen och underbart att få njuta av på morgonen.

 

 

Kalljästa frukostfrallor, ca 6 st

4½ dl lantmjöl
2 dl kallt vatten
1 st. portion överbliven russingröt, ca 1½ dl
50 gram färsk jäst
1 msk rapsolja
1 tsk honung

Gör så här:
På kvällen
Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Arbeta in den överblivna gröten och mjölet, tills du får en smidig deg. Forma degen till en avlång rulle och dela rullen i ca sex jämnstora bitar. Forma runda, släta bullar som du lägger på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten.

På morgonen
Värm ugnen till 250°C. Ta fram plåten, låt den stå framme medan ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback