Årskrönika 2015

En liten bit kvar innan vi stegar in i ett nytt år med nya utmaningar. Innan vi gör det hinner vi med att blicka tillbaka en sväng på 2015. Ett år som på många sätt varit händelserikt, inte alltid åt det positiva hållet dock.
 
När jag kikar igenom årets alla inlägg slås jag av en Dr Jekyll och Mr Hyde-känsla. Många händelser har varit helt fantastiska, de är dem jag delat med mig till er men det finns även en annan sida som jag inte delat. Förrän nu.
 
2015 var utmaningens år på många sätt, de positiva och roliga kommer vi till senare. Organisationen som jag arbetar för genomgick en stor granskning och vårt år har varit allt utom en dans på rosor. Det tog mig tid att inse och ännu längre tid innan jag öppet pratade om att jag blivit utbränd. Med facit i hand och ett nytt sätt att se på livet välkomnar jag 2016.
 
Det är med stor glädje jag trots allt blickar tillbaka på året genom inläggen. När livet tar en vändning som man inte vill är det lätthänt att man glömmer guldkornen.
 
Några av årets guldkorn.
 
2015
 
Januari
Sockerbomb på flaska; så löd rubriken i Aftonbladet. Att föröka plocka ut en hälsosam vinnare bland måltidsersättningarna var ungefär lika lätt som att bestiga Mount Everest.
Den sanna vinnaren är näringsrik mat som varken behöver vara svårlagad eller krånglig. Nu kommer löpsedlarna att kräkas ut nya quick fixes som fort, enkelt och utan problem får oss att minska i vikt efter jul- och nyårsledigheten. Fall inte dit, quick fixes är bara strunt. Ät mat som ger dig näring och rätt mängd energi, i kombination av rörelse då kommer du att lyckas.
 
Februari
Ett inlägg ni uppskattade och som jag fick väldigt mycket respons på var när jag skrev om Att använda sig av triggers vid träning.
Jag tror att det här gör de flesta av oss men vi ser inte våra små egenskaper som triggers.
 
Mars
Utmaningar det är något för mig och när jag tog mig vidare till fystestet för Atleterna kunde jag inte säga Nej. Med bihåleinflammation (den tredje i raden) och med vetskapen att jag aldrig klarat av att göra en chin entrade jag hallen. Förövrigt var hallen fullsmockad av människor som inte bara kunde göra en chin utan säkert hundratusen men med ett av mina motton, face your fears, live your dreams, ekandes i huvudet fanns det ingen återvändo. Så trots alla superrippade och övertaggade människor sprang jag som att jag vore jagad av vargen, kämpade och slet med ringar och rep för att slutligen klara min första chin.
Ni som såg programmet förstår nog att man inte tar sig vidare på en chin även om castingfolket gillar ens personlighet.
 
April
I vårsolen njöt vi av kokoskaka till kaffet.
 
Maj
Två kraftutmaningar genomfördes under maj; Toughest i Stockholm och Halvmaran i Vännäs. Årets Toughest var utan tvekan det jobbigaste jag någonsin gjort men känslan efteråt, när man svävar i ett rus av trötthet och adrenalin, man blir en junkie som måste göra det igen... och igen....
 
 
Juni
I år slog raw food genom för mig. Jag vet att jag är lite segstartad ibland och att halva världen hittade hit innan mig, kan även inflika att det var i år jag skaffade Instagram. Hörde jag någon säga Skynda långsamt?
 
Juli
Min dotter My är solstrålen i mitt liv. Att vara med henne är väldigt energigivande och hon öppnar mina ögon för saker på ett sätt som andra inte gör. För att vara en sån liten tjej som hon är, har hon en otrolig kraft.
 
Augusti
Spring med kärlek. <3 <3 <3
 
September
Frukost, höjdpunkten på dagen för mig. Har man dessutom lite extra tid, brukar vi passa på att mysa till det med en ordentlig super-frukost med nybakt bröd, ägg, frukt och en stor kanna kaffe.
 
Oktober
Ni läsare här på bloggen och allt fantastiskt folk jag mött under året, det är ni som driver mig framåt. I höstas hade jag möjligheten att föreläsa på en Hälsomässa. Det är väldigt givande på många plan att vara ute och möta er, era tankar och åsikter. Fortsätt höra av er; här, på mejlen eller om ni träffar mig ute på gatan.
 
November
Vissa dagar är bättre än andra. Sedan finns det dagar som inte kan gå fel och det är Smörgåstårtans dag. Jag erkänner, en av mina stora laster är smörgåstårta. Gott gotti gott gott!
 
December
Springades över mållinjen med stora leenden, som jag och My gjorde på Santa Run, väljer jag att avsluta året.
 
Ett stort tack till alla som gjort detta år till ett väldigt bra år på många sätt. Utan er hade det aldrig gått.
Med ny gnista och mottot Face your fears, live your dreams tatuerat på armen, för att jag inte ska glömma, välkomnar jag nu 2016.

Kommentarer
» birgitmaria

God fortsättning :-) Kul att läsa din krönika!

Svar: God fortsättning och roligt att höra att du gillade den 😃👍
None None

2016-01-01 // 15:57:10
URL: http://birgitmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback