Respektera din medmänniska

Måste dela med mig av dagens händelse. Kan inte minnas när jag senast blivit så förolämpad tidigare.
 
Jag var och tränade, en äldre man kom in i källaren, vi började prata om väder och vind i vilopauserna. Trevligt till en början men ganska fort spårade mannen ur och började prata om problemen med invandring, vilket senare svängde. Det fanns ju vissa fördelar med andra kulturer och det var att mannen hade större makt än kvinnan. Ja, resten av skiten som han surrade om struntar jag i att berätta.
 
Under loppet av några minuter sa han rakt till mig minst fyra gånger att jag var naiv och tre gånger att jag var okunnig. Mycket lugn har jag i mig men tillslut brinner även min stubin och det gjorde den där och då.
 
Ingen, och jag menar verkligen ingen har rätt att säga vad jag är eller vad jag inte är. En främling som inte vet något om mig, min bakgrund, min utbildning och min syn på livet har ingen rätt att komma och kalla mig det ena eller det andra.
När jag var liten fick jag lära mig att man skulle respektera de äldre, detta har jag tagit med mig i livet och breddat, jag respekterar mina medmänniskor. Jag behöver inte tycka som du och Du behöver absolut inte tycka som jag men ömsesidig respekt ska finnas mellan oss.
 
Ingen har rätt att förminska eller fördumma någon annan. Att jag är född, där jag är född, av mina föräldrar som fostrat mig med de värderingar de trodde på och att jag har tagit mig dit jag är idag, kan jag tacka min lyckliga stjärna för, det kunde ha sett helt annorlunda ut.
 
Stå upp för det Du tror på!
 
 
 

Kommentarer
» Tobias

Trist när sådant händer. Men då är det bra att det finns folk som säger ifrån och visar vad som inte är okej. 👍

Svar: Ja ibland ¨går det helt enkelt inte bara att vara tyst.
None None

2015-08-13 // 17:12:56
URL: http://www.athlegan.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback