Matbröd med solros- och linfrön

Få dofter klår doften av nybakat bröd. Perfekt till soppa en lite småmulen dag som denna.
 
Matbröd med solros- och linfrön
11-13 dl vetemjöl special
5 + 2 dl vatten 
1 dl vetekli, går lika bra med havre- eller kruskakli
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
50 gram jäst
1 msk rapsolja
1 tsk honung
1 tsk salt
 
Gör så här: Blanda 2 dl vatten med vetekli, låt stå i 10 minuter. Blanda jäst, honung, olja och ljummet vatten (5 dl), rör om tills jästen löst sig. Tillsätt det uppblötta vetekliet, solrosfrön, linfrön och salt. Arbeta in vetemjölet tills degen blir smidig. Låt den jäsa i 60 minuter under bakduk. Arbeta sedan degen lätt, dela och forma fyra limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. Grädda limporna i ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen i 200 grader.  Låt svalna på galler.
 
 
 Limpor i form eller på plåt? En smaksak, prova Dig fram. 

Kommentarer
» Mona Malmqvist Sjöstedt

I receptet saknas uppgift om hur många grader som brödet skall gräddas i. Och bilden visar två bröd i former och i receptet står det att man skall baka ut i FYRA limpor som läggs på bakplåtspapper??
Vad är det som gäller ??

2015-10-23 // 11:37:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback