Morot- och zucchinibröd

Morot- och zucchinibröd (4 st. limpor)

(8 dl vetemjöl special
5 dl havregryn
5 + 2 dl vatten
2 dl kruskakli
2 st. ägg
1½ dl riven zucchini
1 dl riven morot
50 gram jäst
1 msk rapsolja
1 tsk honung
1 tsk salt

Gör så här:
Blanda 2 dl vatten med kruskakli, låt stå i 10 min. Knäck ner äggen, rör om. Blanda jäst, honung, olja och ljummet vatten (5 dl) rör om tills det löst sig. Tillsätt det uppblötta kruskakliet och salt. Blanda i grovt riven zucchini och morot. Arbeta in vetemjöl och havregryn tills degen blir smidig. Låt den jäsa i 60 minuter under bakduk. Arbeta sedan degen lätt, dela och forma fyra limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. Grädda limporna i ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback