Valnötsbröd

Valnötsbröd (ca 12 st bullar eller fyra limpor)

12 dl mjöl
5 dl vatten
1½ dl surdeg eller 50 gram färsk jäst
1 dl  valnötshalvor
½ dl linfrön
1 msk rapsolja
1 msk honung
1 tsk salt

Gör så här: Det här brödet kan man göra med surdeg eller färsk jäst, välj det du gillar.
Blanda surdeg/jäst, olja, honung och ljummet vatten så allt löser sig. Grov hacka valnötterna, tillsätt dem samt linfrön i blandningen. Arbeta in mjölet tills degen blir smidig. Låt den jäsa i 60 minuter under bakduk. Arbeta sedan degen lätt, dela in den i 12 delar och forma mindre bullar eller gör fyra limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter eller 30-35 minuter för limporna i 220 grader. Låt svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback