Äpple- och kokosmugcake

Mugcake har verkligen fastnat på mig. Superenkelt, lätt att variera, gott och faktiskt nyttigt. Vad som är nyttigt kan ju alltid diskuteras. Receptet nedanför innehåller flera bra näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i både äpple och ägg. Vill man inte använda vetemjöl kan man byta ut det mot annan mjölsort. Kvargen går att välja laktorfri eller utesluta om man inte tål mjölkprotein.
 
Ett bra alternativ när suget slår till och man inte vill välja kladdkakan.
 
 
Äpple- och kokosmugcake (2 personer)
 
1-1½ dl vetemjöl
1 st. äpple
1 st. ägg 
½ dl vaniljkvarg
½ dl kokos
1½ tsk bakpulver
rapsolja
 

Gör så här: Skölj och riv äpplet grov på ett rivjärn. Knäck ägget i en skål. Rör ihop alla ingredienser. Smörj två formar med lite rapsolja.  Klicka i smeten i formarna och mikra dem en åt gången i 1½ minut på max.

Vill du ha en klick kvarg eller grädde till, ta det annars funkar kakan bra som den är.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback